Ekonomija     | 25.01.2019. 15:05 |

Komandant EUFOR-a u inspekciji fabrike namjenske proizvodnje 'TRB' Bratunac

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. januara (FENA) - Komandant EUFOR-a general major Martin Dorfer i tim Odjela zajedničkih vojnih poslova EUFOR-a obavili su inspekciju fabrike namjenske proizvodnje “TRB” (Tehnički remont Bratunac).

Tom prilikom Dorfer je vidio kako se razvijaju novi proizvodi, kao npr. prototip vozila ”Despot”, kao i pogone za proizvodnju municije i malоg oružja.

- Ovo je aktivnost koja se provodi rutinski i u skladu je s izvršnim mandatom EUFOR-a. Raduje me što ću ubuduće posjetiti više fabrika iz cijelog sektora namjenske industrije i razvijati saradnju s "TRB"-om i drugim kompanijama namjenske industrije - dodao je Dorfer, koji je s direktorom kompanije Slavenkom Ristićem razgovarao o poslovnim djelatnostima.  

Vršenje inspekcija je redovna aktivnost koju EUFOR provodi u skladu s izvršnim mandatom operacije “Althea”, koji proizilazi iz Rezolucije Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija 2443 (2018.) (pružanje podrške vlastima Bosne i Hercegovine pri održavanju sigurnog i stabilnog okruženja), saopćeno je iz EUFOR-a. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Najavljena zajednička obuka snaga EUFOR-a i OSBiH u narednih mjesec dana (VIDEO)

Sticz sa Ademovićem i Imamovićem: EUFOR u potpunosti predan ispunjenju misije i u službi građana BiH

Zapovjednik EUFOR-a kod gradonačelnika Brčkog

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!