Svijet     | 25.01.2019. 16:32 |

Bijela kuća - Hapšenje Stonea nema veze s Trumpom

FENA Internet

WASHINGTON, 25. januara (FENA) - Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Huckabee Sanders izjavila je u petak da hapšenje bivšeg savjetnika u predizbornom štabu Donalda Trumpa, Rogera Stonea, u istrazi posebnog savjetnika ministarstva pravde Roberta Muellera, nema nikakve veze s američkim predsjednikom.

Izjave Sanders uslijedile su nekoliko sati nakon što je Stone uhapšen u raciji prije zore u njegovom domu u Fort Lauderdaleu na Floridi.

Stone je optužen po sedam tačaka, među kojima su navodi  za uplitanje, opstrukciju pravde i davanje lažnih izjava, ali je dugo vremena tvrdio da nije kriv po tim optužbama. 

Optužnica protiv Stonea predstavlja najdetaljnije dosadašnje prikazivanje navoda da su savjetnici u Trumpovoj predizbornoj kampanji bili upoznati u ljeto 2016. godine s tim da su emailovi ukradeni iz predizbornog štaba Hillary Clinton.

U sudskim dokumentima navodi se da je zvaničniku Trumpovog predizbornog štaba "naređeno" da kontaktira Stonea radi dodatne objave podataka i "ostalih štetnih informacija" WikiLaksa "po pitanju predizborne kampanje Clinton". 

Govoreći za CNN, Sanders nije direktno odgovorila na pitanje kojem je zvaničniku predizbornog štaba naređeno da Stoneu pruži informaciju o objavama WikiLeaksa, prenosi Associated Press.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bijela kuća optužila Elona Muska za ponavljanje 'gnusne antisemitske laži'

Bijela kuća s direktorima kompanija Google i Microsoft o opasnostima AI-a

Prva dama SAD-a Jill Biden prisustvovat će krunidbi britanskog kralja Charlesa

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'