Stranačke aktivnosti     | 27.01.2019. 09:31 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Povodom Deklaracije koju je Hrvatski narodni sabor BiH jednoglasno usvojio, a kojom se odbacuju kvalifikacije Međunarodnog kaznenog suda, saopštenjem je reagirala Naša stranka.

„Negiranje presuda Haškog suda neodgovorno je i opasno. Hrvatski narodni sabor BiH nema pravo da, sakrivajući se iza imena jednog naroda, dovodi u pitanje rad i legitimitet Haškog tribunala. Deklaracije poput ove dodatno udaljavaju građane Bosne i Hercegovine od konačnog pomirenja. Hrvatski narodni sabor jučer je imao priliku da se distancira od presuđenih ratnih zločinaca. On se, umjesto toga, Deklaracijom koju je donio, proklamirao kao njihov vječni zaštitnik. Time se još jednom potvrđuje kao ispravan rezolutan stav Naše stranke da, između ostalih nacionalnih stranaka, ni s HDZ-om neće ni u kakvu koaliciju. Nećemo biti ti koji će legitimirati učešće u vlasti bilo kome ko podržava presuđene ratne zločince.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Ambasada SAD: HDZBiH ne može na silu doći do rješenja koje preferira, mora iskreno raditi na izgradnji konsenzusa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo