Ekonomija     | 27.01.2019. 16:13 |

Trebevićka zimska zabava uz sankanje privukla veliki broj građana Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. janauara (FENA) - Trebević je danas odisao veselom atmosferom, gdje su u susret Evropskom olimpijskom festivalu za mlade EYOF 2019. Grad Sarajevo i Javno preduzeće "Sarajevo" d.o.o., na platou Vidikovac, organizirali veliku zimsku zabavu održanu pod motom "Trebević se budi, sankajmo zajedno".

Domaćin ove manifestacije gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka izrazio je zadovoljstvo velikim odzivom sugrađana na Trebević, koji postaje sve privlačnije odredište za sve generacije, saopćeno je iz Gradske uprave.  

- Želja nam je bila da okupimo što veći broj Sarajlija i svih ljubitelja sniježnih sportova, a pogotovo najmlađe sugrađane za koje smo pripremili raznolik program. Ovakvim manifestacijama promovišemo naše olimpijske planine, budimo olimpijski duh koji živi u svima nama, ali i podstičemo zdrav stil života - istaknuo je Skaka, te pozvao sve prisutne na ceremoniju otvaranja Olimpijade mladih 10. februara u 19 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Mnogobrojni mališani zajedno s roditeljima uživali su u sankanju na uređenom sankalištu, grudvanju, a mogli su se iskušati u kreativnim radionicama i igrama na snijegu poput fudbala, preskakanja užeta, gađanja meta, bojenja snijega, igricama X i O, hulahopu... Vrhunac zabave su bile trke u "spustu" na sankama.

Odrasli su mogli uživati u najboljem okruženju za zimske radosti, na čistom planinskom zraku, opušteni u saznanju da se njihova djeca odlično zabavljaju.

Tokom zabave "mala raja" se družila sa popularnim maskotama sarajevskih olimpijada: Vučkom i Groodvyjem. Laka, Mirela i Tarik su djecu i prisutne zabavljali bogatim muzičkim programom, posebno izvodeći himnu popularnog Groodvyja - "Za pravu raju".

Svi oni koji su odlučili da ovu nedjelju provedu na Trebeviću, nakon vožnje žičarom, mogli su besplatno koristiti sanke i druge njihove moderne srodnike. Također, posjetioci ove zimske zabave bili su posluženi toplim napicima, ali i jednom od omiljenih poslastica – palačinkama.

Trebevićka zimska zabava realizirana je u saradnji sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja, navodi se u saopćenju. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Gradski savjet traži reformu zakonskih nadležnosti i teritorijalne organizacije Grada Sarajeva

Branislava Draženović rođ. Peruničić dobitnica Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva

Planirani rok za završetak radova obnove fasade Gospođicine kuće 90 radnih dana (VIDEO)

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom