FENA biznis     | 28.01.2019. 13:06 |

INTERA TP organizira peti ciklus programa 'Startup akademija'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. siječnja (FENA) - Od svog osnivanja, INTERA Tehnološki Park generator je napretka u domaćem poslovnom okruženju. Kroz svoj poslovni inkubator INTERA TP je podržao nastanak više od 40 poduzeća, od kojih je nekoliko već završilo proces inkubacije i danas ih se može smatrati uspješnim lokalnim poduzećima. Kao poseban dio poslovnog inkubatora, posljednih se godina profilirao program „Startup Akademija“ čiji peti ciklus započinje početkom ožujka 2019. godine.

Kroz program „Startup Akademija“,  INTERA TP pruža podršku u početnoj fazi razvoja svima onima koji imaju dobru poslovnu ideju. Pravo sudjelovanja imaju pojedinci i timovi s poslovnom idejom, bez obzira na dob i sektor. Broj sudionika je ograničen, a selekcija će se napraviti na temelju kvalitete poslovne ideje, pri čemu su glavni kriteriji potencijal poslovne ideje, kompetencije pojedinca/tima, tržišni potencijal i inovativnost proizvoda.

Ovogodišnji ciklus će započeti uvodnim motivacijskim predavanjem na kojem će sudionici imati priliku međusobno se upoznati, ali i čuti početne savjete o svijetu poduzetništva.

Kroz tri mjeseca, timovi će od najvećih regionalnih stručnjaka kroz zajedničke treninge imali priliku razvijati poslovni model, učiti o marketingu, kreirati prodajnu strategiju, precizno predvidjeti prihode i rashode te unaprijediti vlastite komunikacijske i prezentacijske vještine. Proći će kroz sedam različitih modula treninga: Razvoj poslovnog modela, Razvoj prijedloga vrijednosti,
Lean Customer Development, Prodajne vještine, Marketing, Financije, How to pitch.

U pauzama između treninga, na raspolaganju će imati mentore koji će ih tijekom mentorskih sesija voditi u pravom smjeru ukazujući na pogreške i dajući savjete neophodne za uspjeh u svijetu poduzetništva.

„Svaka radionica nam je proširila postojeća i donijela nova znanja iz područja koja nisu nužno vezana uz moje obrazovanje. Predavači i mentori su bili na raspolaganju za sva naša pitanja i omogućili su nam dodatno razvijanje ideje.“, opisala je svoje iskustvo Anita Jurić, pobjednica prethodnog ciklusa.

Po završetku edukativnog dijela svi sudionici će imati priliku svoje poslovne ideje prezentirati komisiji koja će odabrati najbolju koja će biti nagrađena vrijednim nagradama. Svi sudionici će imati priliku stečenim znanjima svoju poslovnu ideju pretvoriti u stvarnost, ali i nastaviti je razvijati u okviru poslovnog inkubatora INTERA TP-a.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u petom ciklusu programa „Startup Akademija“, koji INTERA TP realizira uz podršku Švicarskog poduzetničkog programa i Ministarstva gospodarstva HNŽ/K, mogu se prijaviti na linku, a za eventualna pitanja obratiti se timu INTERA TP-a na info@intera.ba.

 

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Mostar i ove godine domaćin konferencije Connecto

Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana