Sport     | 28.01.2019. 14:16 |

Mbappe donirao novac za nastavak potrage, Cardiff 'zamrznuo' novac

FENA Agencije

PARIZ, 28. siječnja (FENA) - Napadač francuske nogometne reprezentacije i PSG-a Kylian Mbappe donirao je 30.000 eura kako bi se nastavila potraga za argentinskim nogometašem Emilianom Salom i pilotom Davidom Ibotsonom nakon što je mali zrakoplov u kojem su se nalazili nestao iznad La Manchea.

Zrakoplov je nestao s radara na letu iz Nantesa u Cardiff u prošli ponedjeljak navečer.

Sala je potpisao ugovor za Cardiff City vrijedan 17 milijuna eura pa je otišao u Nantes pozdraviti se s igračima s kojima je dijelio svlačionicu tri i pol godine. Na povratku u Cardiff zrakoplov je nestao s radara i od tada mu nema niti traga.

Potraga za nestalim zrakoplovom tipa Piper PA-46 trajala je danima, međutim nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na ostatke zrakoplova ili preživjele. Potraga je nakon toga i službeno prekinuta, a dužnosnici su priopćili kako su šanse da ima preživelih izuzetno male.

Salina obitelj nije se željela pomiriti s tom odlukom, pa je angažirala jednu njemačku tvrtku kako bi nastavila potragu. U pomoć su uskočili i brojni nogometaši s donacijama kako bi se potraga nastavila. Mbappe je donirao 30.000 eura, njegov klupski suigrač Adrien Rabiot je uplatio 25.000 eura, dok je veznjak Marseillea Dimitri Payet uplatio 10.000 eura. Novac su donirali i N'Golo Kante, Corentin Tolisso, Ilkay Gundogan, Laurent Koscielny, trener Nantesa Vahid Halilhodžić i mnogi drugi kako bi se nastavilo s potragom, a do sada je skupljeno više od 200.000 eura, javlja Hina. 

Argentinski napadač je iz Nantesa prešao u Cardiff City za 17 milijuna eura. Prva rata je iznosila šest milijuna eura, ali su Velšani blokirali isplatu dok se ne razjasne svi detalji oko Salina nestanka. Nagađa se kako bi Nantes mogao uzvratiti tužbom.

"U ovom dramatičnom trenutku nećemo govoriti o novcu," poručio je predsjednik Nantesa Waldemar Kita.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Srbiji potraga za nestalom dvogodišnjom djevojčicom, aktiviran alarm

Akcija potrage za nestalim mladićem u Stocu nastavlja se sutra u ranim jutarnjim satima

Stolac: Potraga za nestalim osobama se nastavlja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo