Bosna i Hercegovina     | 29.01.2019. 13:45 |

Pendeš: BiH će nastaviti podupirati rad RACVIAC-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. siječnja (FENA) - Ministrica obrane Bosne i Hercegovine Marina Pendeš sa suradnicima danas je u posjetu primila direktora Regionalnog središta za sigurnosnu suradnju (RACVIAC), sa sjedištem u Republici Hrvatskoj, umirovljenog generala bojnika Jeronima Bazo i vojnog  predstavnika BiH u RACVIAC-u  pukovnika Ivicu Budimira.

Pendeš je na početku sastanka izrazila dobrodošlicu novoimenovanom direktoru RACVIAC-a Bazu, te mu poželjela uspješan rad na novoj poziciji. Istaknula je važnost postojanja različitih regionalnih središta u zemljama regije, koja služe svima i kroz koja je uspostavljena dobra suradnja i kroz koja se realiziraju važni partnerski ciljevi. Također, Pendeš je kazala da će BiH nastaviti podupirati rad RACVIAC-a, što je do sada i bilo prisutno kroz stalnu angažiranost predstavnika Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH. 

Bazo se zahvalio Pendeš na prijamu i potpori RACVIAC-u, te izrazio očekivanja za nastavkom i proširenjem uspješne suradnje ovog središta s BiH i drugim zemljama u okružju, za koje smatra da imaju zajedničke ciljeve kao što su euroatlantske integracije, priopćeno je iz MOBiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Isak primio u posjetu prvog potpredsjednika Internacionalne romske unije

U Sarajevu Forum o analizi trendova prijetnji i rizika od oružja za masovno uništenje

Ambasador Reilly posjetio Centralnu izbornu komisiju BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta