Bosna i Hercegovina     | 29.01.2019. 17:52 |

Brkić i Bazo o saradnji BiH i RACVIAC-a u sigurnosnom sektoru

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. januara (FENA) - Zamjenik ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Josip Brkić primio je direktora RACVIAC - Centra za sigurnosnu suradnju, umirovljenog general-bojnika Jeronima Bazu.

Brkić je naglasio da se RACVIAC pokazao kao važna platforma za sigurnosni dijalog u regiji povezujući političare, akademsku zajednicu, eksperte i civilno društvo. Izrazio je zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom BiH i RACVIAC-a u oblastima reforme sigurnosnog sektora, kontrole naoružanja, međunarodne i regionalne suradnje, naglasivši da je regionalna suradnja prioritet i ulaznica zemljama regije za Europsku uniju i NATO – saopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Govoreći o radu RACVIAC-a, Brkić je istaknuo da će BiH nastaviti podupirati rad RACVIAC-a, u vidu razmjene znanja i iskustava o suvremenim sigurnosnim prijetnjama u jugoistočnoj Europi. Dodao je da BiH želi unaprijediti suradnju i da je otvorena za sve ideje i nove projekte RACVIAC-a.

Direktor Bazo izrazio je zahvalnost za stalnu i snažnu potporu koju BiH pruža RACVIAC-u od njegovog osnivanja 2000. godine. Naglasio je da RACVIAC nastavlja biti u potpunosti posvećen davanju potpore zemljama jugoistočne Europe u približavanju euroatlantskim integracijama i postizanju punopravnog članstva u NATO-u.

RACVIAC - Centar za sigurnosnu suradnju, sa sjedištem u Rakitju kraj Zagreba, je međunarodna, neovisna, neprofitna organizacija. Misija Centra je poticanja dijaloga i suradnje u pitanjima sigurnosti u jugoistočnoj Europi kroz partnerstvo između zemalja u regiji i njihovih inozemnih partnera - navodi se u saopćenju.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

U Sarajevu Forum o analizi trendova prijetnji i rizika od oružja za masovno uništenje

Brkić: Integracija u EU i unapređenje odnosa s NATO-om prioriteti bh. vanjske politike

Brkić: Za BiH od ogromnog značaja da dobije pozitivnu odluku o pokretanju pristupnih pregovora

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'