Bosna i Hercegovina     | 29.01.2019. 18:16 |

Blokirano desetak sela oko Kupresa, pod težinom snijega urušila se staja

FENA Mario Loncar

KUPRES, 29. siječnja (FENA) - Općinski načelnik, na prijedlog Općinskog stožera civilne zaštite, donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode na području općine Kupres.

Odlukom se utvrđuje i proglašava stanje prirodne nepogode na području općine Kupres zbog obilnih snježnih oborina i jakog vjetra, koji su pogodili Kupres u vremenskom razdoblju od 20. prosinca 2018. do 29. siječnja 2019. godine.

Proteklih mjesec dana vremenske nepogode prouzročile su velike probleme žiteljima Kupres. Otežan je prijevoz đaka, a desetak naseljena mjesta je odsječeno.

Kako je za Fenu kazao koordinator zaštite i spašavanja općine Kupres Marijan Rebrina, desetak naselja trenutno je blokirano snijegom. Općinske službe u svakodnevnom su kontaktu s mještanima i spremni su pružiti pomoć u slučaju potrebe.

Tako je planirano da se u srijedu ekipa Crvenog križa probije do naselja Zvirnjače kako bi mještanima dostavili neophodne lijekove.

U naselju Osmanlije došlo je do urušavanja krova pod težinom snijega, pa općinske službe pozivaju Kuprešake da u skladu s mogućnostima očiste od snijega krovove stambenih i gospodarskih objekata kako ne bi došlo do novih nesreća.

U narednim danima najavljene su nove snježne oborine na području kupreške općine.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježena 32. obljetnica pada Kupresa

Peking zatvorio pojedine ceste nakon obilnih snježnih padavina

Više od 130 povrijeđenih u Tokiju nakon velikog snijega

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta