Bosna i Hercegovina     | 30.01.2019. 14:14 |

Preminuo Kurt Wild, dugogodišnji prijatelj inkluzivnog vrtića 'Sunčani most'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. siječnja (FENA) - U Multietnički inkluzivni vrtić "Sunčani most" u Mostaru ovih dana stigla je vijest da je u Austriji, u dobi od 83 godine, preminuo Kurt Wild, dugogodišnji prijatelj i podupiratelj tog predškolskog programa.

Kurt Wild desetljećima je bio prijatelj austrijske socijalne neprofitne organizacije "Diakoniewerk", koja je u poratnom Mostaru 2002. godine osnovala multietnički inkluzivni vrtić s ciljem da doprinese pomirenju među građanima Mostara, ali i da unaprijedi brigu o djeci s teškoćama u razvoju.

Kao dugogodišnji član Rotary Cluba Linz 1920 i kao bivši guverner RC, Kurt Wild je posredovao između RC Mostar i Roraty Internationala, te na taj način pružio podršku osnivanju mostarskog vrtića. Zahvaljujući njegovoj posvećenosti i posredovanju Rotary International je nekoliko puta osigurao financiranje projekta, pružajući dugoročnu financijsku podršku, priopćeno je Multietničkog inkluzivnog vrtića "Sunčani most".

Osoblje vrtića imalo je čast upoznati tog vedrog, plemenitog čovjeka i ugostiti ga u vrtiću u Mostaru prilikom nekoliko njegovih službenih posjeta, ali i samoinicijativnih, privatnih posjeta vrtiću.

Za vrijeme dugogodišnje suradnje stvorila se duboka emotivna povezanost između ovog čovjeka i vrtića "Sunčani most". Zadnji susret upriličen je 2016. godine.

Za svoju posvećenost, gospodin Kurt Wild proglašen je počasnim članom RC Mostar, a u Diakoniewerku je odlikovan posebnim odlikovanjem - Zlatnom značkom.

Kurt Wild preminuo je 15. siječnja 2019. Godine, a posljednji ispraćaj bit će organiziran u Austriji, 9. veljače 2019. godine.

Umjesto svijeća i cvijeća na sahrani, ljudi koji dođu na ispraćaj pozvani su da uplate donaciju za nastavak rada Multietničkog inkluzivnog vrtića "Sunčani most" u Mostaru.

"Duboko dirnuti ovom gestom, obitelji izražavamo najiskreniju sućut, a gospodinu Kuru Wildu dugujemo neizmjerno poštovanje i trajnu zahvalnost. Plemenitost i emocija kojom nas je zadužio taj čovjek daje nam dodatni podstrek da vjerujemo u snagu ljubavi i dobrote i da u multietničkom vrtiću nastavimo njegovati i promovirati univerzalne ljudske vrijednosti", navodi se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Međunarodni simpozij o inkluziji u zajednici održan u Livnu

Donatorska izložba za multietničko inkluzivni vrtić 'Sunčani most'

Sudionica relija 'Pothole Rodeo' uručili donaciju vrtiću 'Sunčani most'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo