Bosna i Hercegovina     | 30.01.2019. 14:45 |

Dan otvorenih vrata na Koledžu ujedinjenog svijeta u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. siječnja (FENA) – Koledž ujedinjenog svijeta (UWC Mostar) organizira u Mostaru i Sarajevu "Dan otvorenih vrata" koji je namijenjen svim srednjoškolcima i njihovim roditeljima koji žele saznati više informacija o UWC stipendijama i uvjetima selekcijskog procesa.

U Mostaru će se Dan otvorenih vrata održati 2. veljače u zgradi Gimnazije Mostar, s početkom u 12 sati, dok će za posjetitelje u Sarajevu događaj biti upriličen 3. veljače u prostorijama organizacije Humanity in Action, priopćeno je iz UWC Mostar.

Kako se navodi u najavi, posjetitelji će se tijekom dana moći pobliže upoznati sa svim dijelovima života na Koledžu, uključujući akademski program, volontiranje u lokalnoj zajednici, te život u internatskom smještaju.

Nacionalni komitet BiH ove godine dodjeljuje ukupno 30 stipendija za pohađanje Koledža ujedinjenog svijeta, od toga 22 za pohađanje Koledža u Mostaru i 8 stipendija za pohađanje koledža u Kanadi, Italiji, Norveškoj, Njemačkoj, SAD-u i Kini.

Dodijeljena puna stipendija pokriva troškove dvogodišnjeg školovanja prema programu međunarodne mature na engleskom jeziku (IBDP) uključujući internatski smještaj, prehranu, te udžbenike i školski pribor.

Cilj je Dana učenicima zainteresiranim za UWC stipendije pružiti sve potrebne informacije na jednom mjestu, a sam događaj dio je promotivnih aktivnosti u sklopu raspisanog natječaja za dodjelu UWC stipendija za učenike u BiH koji je otvoren do 11. veljače 2019. godine, stoji u priopćenju.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Dan otvorenih vrata u kasarni Kosova kod Ustikoline

Dan otvorenih vrata tuzlanskih vatrogasaca na Trgu slobode

Učenici mostarskog UWC-a priređuju 'Put oko svijeta za 80 minuta'

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'