Bosna i Hercegovina     | 30.01.2019. 15:41 |

Gradsko vijeće informisano o završnim pripremama za EYOF

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. januara (FENA) - Gradsko vijeće Grada Sarajeva na današnjoj sjednici informisano je o završnim pripremama za EYOF 2019 - najveći sportski događaj u Sarajevu nakon Zimskih olimpijskih igara 1984.  

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je upoznao gradske vijećnike sa završnim pripremama, te ceremonijom svečanog otvaranja Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF 2019.). 

Prije usvajanja dnevnog reda Vijeće je minutom šutnje odalo počast preminulom profesoru i istaknutom javnom djelatniku Zdravku Grebi.

Usvojena je Odluka o visini novčanog iznosa "Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva" u 2019. godini u iznosu od 5.000 KM.

Gradski vijećnici su usvojili Odluku o izboru članova Komisije za razmatranje, obradu i analizu pristiglih prijava na javni konkurs za dodjelu stipendija učenicima srednjih škola, predstavnika Gradskog vijeća za 2018./2019. školsku godinu koja će razmotriti pristigle prijave i utvrditi pravo na stipendije za učenike srednjih škola u 2019. godini.  

Usvojena je Odluka o dopuni Odluke o osnivanju Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata Grada Sarajeva i obavljanje komunalnih i drugih djelatnosti od javnog interesa Grada Sarajeva (JP "Sarajevo" d.o.o.).

Naime, ukazala se potreba za dopunom ove Odluke na način da se pored postojećih djelatnosti, JP "Sarajevo" d.o.o. registruje i za obavljanje djelatnosti proizvodnje,  prijenosa, distribucije električne energije  i trgovine električnom energijom. S tim u vezi, usvojena je i Odluka o dopunama Statuta ovog Javnog preduzeća.

Usvojena je Odluka o davanju saglasnosti na Program rada JU "Muzej savremene umjetnosti ARS AEVI Sarajevo" sa finansijskim planom za 2019. godinu.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana