Bosna i Hercegovina     | 30.01.2019. 16:03 |

Izabrana nova Vlada Posavske županije, premijer Đuro Topić iz HDZ-a BiH

FENA Dejan Jazvić

DOMALJEVAC, 30. siječnja (FENA) - Skupština Posavske županije izabrala je danas novu županijsku vladu koju predvodi premijer Đuro Topić iz HDZ-a BiH.

Osim Topića, članovi nove vlade su Ana Andrić (ministrica prosvjete, znanosti, kulture i športa), Damir Živković (ministar zdravstva, rada i socijalne politike), Marijan Kopić (ministar branitelja), Mato Brkić (ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva), Nada Ćulap (ministrica financija), Dragutin Živković (ministarstvo gospodarstva i prostornog uređenja), Željko Nedić (ministarstvo unutarnjih poslova), Pero Radić (ministarstvo pravosuđa i uprave) i Anes Osmanović (ministarstvo prometa, veza, turizma i zaštite okoliša). Andrić, Živković, Kopić, Brkić i Ćulap bili su ministri i u dosadašnjoj vladi, kojoj je također na čelu bio premijer iz HDZ-a, Marijan Klaić.

Nakon imenovanja predsjednik vlade i novi ministri položili su i potpisali svečanu prisegu.

- Sve mjere se temelje na našem izbornom programu i vjerujem da ćemo našim radom promijeniti određene trendove i ubrzati procese kako bi doprinijeli da ovaj prostor bude perspektivan i u kojem će ljudi vidjeti svoju budućnost. Program Vlade će se u konačnici osjetiti na terenu već ove godine - kazao je premijer Topić u nastupnom obraćanju.

Na današnjem zasjedanju Skupštine Posavske županije za izaslanike u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH izabrani su Ilija Ilić (HDZ BiH) iz hrvatskog i Senad Ahmetović (SBB) iz bošnjačkog naroda. Ukupno je bilo predloženo pet lista zastupnika iz reda bošnjačkog i dvije iz reda hrvatskog naroda.

Natpolovičnu većinu u Skupštini Posavske županije ima koalicija okupljena oko HDZ BiH. Osim ove koalicije, u novoj županijskoj vladi s jednim ministrom participira i SDA.  

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Vlada Kosova zatražila provedbu odluke Ustavnog suda o zemljištu manastira Dečani

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo