Bosna i Hercegovina     | 31.01.2019. 07:23 |

U Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru obilježavanje Svjetskog dana bez cigarete

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. januara (FENA) - Cjelodnevni događaj „Život u dimu - spasi me!“ bit će održan danas u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu, povodom Svjetskog dana bez cigareta.

Kreativna interaktivna video prezentacija „Život u dimu - spasi me!“ bit će organizirana u sklopu inicijative Klima Bez Dima i nastavak je napora usmjerenih ka podizanju svijesti bh. građana o štetnosti pušenja i posljedicama pasivnog pušenja kojem su svi, pa i djeca, trudnice, starije osobe, konstantno izloženi u svim javnim prostorima u BiH.

Inicijativa Klima Bez Dima današnjim događajem pokreće i kampanju za prikupljanje 10.000 glasova kao njihovo obećanje za stvaranje okruženja bez duhanskog dima i ljepše svakodnevnice za sve građane u BiH.

U saopćenju Inicijative Klima Bez Dima navodi se da će 10.000 glasova biti i poruka donosiocima odluka u zakonodavnim tijelima oba entiteta da što hitnije rade na donošenju i implementaciji zakonskih rješenja koja će bolje regulirati tu oblast, shodno evropskim praksama i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

Inicijativa Klima Bez Dima je pokrenuta u sklopu projekta Smanjenja faktora zdravstvenih rizika u BiH kojeg podržava Vlada Švicarske, a implementira Svjetska banka u partnerstvu s resornim ministarstvima zdravstva, obrazovnim medicinskim ustanovama, sportskim klubovima i drugim lokalnim partnerima.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

U petak obilježavanje 31. godišnjice formiranja 4. korpusa Armije RBiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'