Kultura     | 31.01.2019. 13:44 |

Knjiga 'Budi budan i kad lijepo sanjaš' o ljudima i običajima Skopaljske doline

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 31. januara (FENA) - Knjiga "Budi budan i kad lijepo sanjaš" autora Faruka Aganovića Jupija predstavljena je sinoć u Gornjem Vakufu-Uskoplju, a riječ je o autobiografskom djelu o djetinjstvu, odrastanju, životu i periodu u kojem je do izražaja došlo autorovo herojstvo u proteklom ratu, te o ljudima i običajima Skopaljske doline.

Djelo su prisutnima predstavili ratni reporter Akif Agić i novinarka Azra Karalić, istaknuvši kako je od neprocjenjive važnosti s historijskog aspekta Bosne i Hercegovine i gornjovrbaske regije.

Kako je kazao autor, u knjizi je puno poruka, a glavnu sadrži upravo sam naslov knjige.

- Htio sam prenijeti poruku da se zlo može dogoditi kada mu se najmanje nadamo. Zato se moramo boriti protiv zaborava kako nam se ono nikada više ne bi ponovilo. Sadašnje i buduće generacije moraju pronalaziti pouke u ovakvim djelima - naglasio je.

Knjiga je, kako se čulo, namijenjena svim generacijama, posebno mladima, a posvećena je borcima Armije RBiH koji su izgubili život u odbrani države od agresije.

Faruk Aganović Jupi rođen je 1956. u Gornjem Vakufu, a već četrdeset godina živi u Bugojnu. Dobitnik je najvećeg ratnog priznanja "Zlatni ljiljan" i "Orden zlatnog ljiljana sa zlatnim vijencem".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Promovirana knjiga 'O našoj tradiciji je riječ' Mustafe Sušića

Promocija prijevoda Đulistana i Bustana i izložba rukopisa

Knjiga 'Put, a ne usput - izreke' autora hafiza Sulejmana Bugarija predstavljena na Sajmu knjiga

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije