Bosna i Hercegovina     | 31.01.2019. 18:03 |

Usvojen nacrt Integrirane strategije razvoja općine Čitluk

FENA Saopćenje

ČITLUK, 31. siječnja (FENA) – Općinsko vijeće Čitluk usvojilo je u četvrtak nacrt Integrirane strategije razvoja te općine za razdoblje 2019.-2027. godine.

Vijećnike su s projektom izrade spomenute strategije upoznali načelnik općine Čitluk Marin Radišić i Slaven Markota, koordinator Općinskog razvojnog tima, priopćeno je na internetskim stranicama Općine Čitluk.

Općinski načelnik podsjetio je vijećnike na pristupanje Projektu integriranog lokalnog razvoja, nakon čega je Općina Čitluk započela izradu integrirane strategije razvoja za razdoblje 2019.-2027. godine, dok je Slaven Markota u svom izlaganju vijećnike upoznao s metodologijom rada i predstavio rezultate rada Općinskog razvojnog tima.

Općinski razvojni tim radio je na izradi ovog strateško-planskog dokumenta u suradnji s javnim, privatnim i nevladinim sektorom, a u izradi se koristio standardiziranom metodologijom za integrirano planiranje lokalnog razvoja (MiPRO), prihvaćenom i preporučenom od strane entitetskih vlada te Saveza općina i gradova iz oba entiteta. Navedena metodologija je pripremljena u okviru Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP) koji je zajednički projekt Švicarske agencije za razvoj i suradnju (SDC) i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP).

Prezentirani nacrt integrirane strategije razvoja vijećnici su usvojili jednoglasno, a tijekom predstavljanja do sada učinjenog na izradi strategije, vijećnici su upoznati da do izrade konačnog prijedloga Strategije integriranog razvoja mogu dostaviti eventualne pisane prijedloge.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Otvaranje manifestacije „Uskrs s Maticom u Brotnju“

Općina Čitluk novčano pomaže studente

U Čitluku obilježena 73. obljetnica pogibije jedanaest učenika

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu