Bosna i Hercegovina     | 01.02.2019. 10:13 |

KS - Nastavak realizacije programa 'Škole za 21. vijek' u 56 osnovnih škola

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1.februara (FENA) - Ministrica za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Zineta Bogunić i direktorica organizacije British Councila Larisa Halilović potpisale su danas Memorandum o razumijevanju i saradnji kojim je definiran nastavak realizacije programa “Škole za 21. vijek” i bit će  proveden u 56 osnovnih škola s područja Kantona Sarajevo za oko 300 nastavnika.

Program se sastoji od tri vrste edukacije koji će pomoći nastavnicima u integraciji ključnih znanja i vještina, kodiranja, upotrebi micro:bit uređaja kako bi oni kroz praktičan rad unaprijedili kompetencije učenika u oblastima kao što su kritičko razmišljanje, rješavanje problema i digitalna pismenost.

Ovaj program će osigurati i mentorstvo i online resurse za menadžment škola kao podršku u implementaciji svih aktivnosti programa, a sve s ciljem razmjene iskustava i pozitivne prakse.

U skladu sa promjenama na svjetskom nivou u obrazovnim politikama i razvoju novih edukacijskih standarda „Škola za 21. vijek“ predstavlja program podrške osnovnim školama širom regiona, s ciljem upoznavanja sa inovativnom metodikom nastave.

Obuka je predviđena i za direktore osnovnih škola, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom