Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 02.02.2019. 11:12 |

Tuzla City u Ulcinju započinje završnu fazu uigravanja za prvenstvo BiH

FENA

TUZLA, 2. februara (FENA) - Nakon povratka iz Međugorja, nogometaši Tuzla Cityja dobili su kratak odmor kako bi se pripremili za odlazak u Ulcinj, gdje će obaviti završnu fazu priprema za nastavak prvenstva BiH.

Šef stručnog štaba Slobodan Starčević i sam je otišao posjetiti porodicu, te da bi se spakovao za put u Ulcinj, gdje su "plavi“ iz Simin Hana otputovali jutros u 7 sati.

- Dug je put i očekujem da ćemo stići u popodnevnim satima, a već u nedjelju u 15 sati igramo protiv Mornara iz Bara. Osim ove utakmice, odigrat ćemo pripremne s crnogorskim drugoligašem Otrant Olimpicom iz Ulcinja (6. II.), zatim, s Radnikom iz Bijeljine (9. II.), te s drugoligašem Arsenalom iz Tivta (13. II.). U Tuzlu se vraćamo 14. februara, a dva dana kasnije igramo 'generalku' sa Slobodom na Tušnju - izjavio je Starčević za Fenu.

Pripremama u Međugorju je zadovoljan, jer je ostvareno sve što je planirano. Odigrali su utakmice protiv Čapljine (3:1) i Željezničara (3:2).

- Tokom priprema imali smo sreće, jer u Tuzli nije bilo snijega, a u Međugorju dva dana nije bilo kiše - kazao je Starčević uz napomenu da su, ipak, uradili sve što su planirali u prvoj fazi priprema.

Zbog povreda nije bilo Ajdina Nukića, koji neće putovati u Ulcinj, dok je Nikola Mitrović već u trenažnom procesu i putovat će u Crnu Goru.

- U Ulcinju počinje završna faza uigravanja za nastavak prvenstva. Do sada smo vidjeli ko šta i koliko može. Novi igrači su uglavnom opravdali dolazak. Nadam se da ćemo u prvenstvo ući bez povrijeđenih igrača - kazao je trener Tuzla Cityja.

Ekipa je ostala bez Adnana Šećerovića, Stefana Vukmirovića, Joce Stokića, Lazara Obradovića, Elmedina Ziljkića i golmana Semezdina Oštrakovića, dok je Mirel Ibrahimović ustupljen Slavenu na pola godine.

Nova imena u ekipi su Slavko Brekalo, Nemanja Zlatković, Eldin Trumić, Ensar Hajrović, Nedim Omeragić, Dino Bevab i Semir Burić.

Na spisku je i nekoliko mladih igrača koji traže svoju šansu, a Starčević smatra da je ekipa dobro pozicionirana u svim segmentima i da bi u drugom dijelu prvenstvu trebala prije kraja šampionata osigurati premijerligaški status.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana