Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 02.02.2019. 11:37 |

Pandža: Na zagrijavanju ćemo odlučiti hoće li Jovanović igrati protiv Sparsa

FENA

TUZLA, 2. februara (FENA) - Derbi 17. kola prvenstva BiH za košarkaše igra se večeras u Sarajevu, gdje ekipa Sparsa dočekuje OKK Slobodu. 
 
Tuzlaci, koji u Sarajevo kreću u 14 sati, u srijedu su na jedvite jade pobijedili Mladost iz Mrkonjić-Grada. Treba reći da u igru, zbog povrede zgloba, uopšte nije ulazio iskusni graditelj igre, Zlatko Jovanović.

- Ne znam ni da li će večeras nastupiti. Na treningu je trčao pravolinijski i krivolinijski, još osjeća bol. Na zagrijavanju pred utakmicu odlučit ćemo da li može igrati. Nećemo ništa raditi na uštrb njegovog zdravlja. Šutersku ruku povrijedio je i Emir Čerkezović, tako da situacija pred derbi nije idealna - kaže za Fenu trener OKK Slobode Josip Pandža.

Tuzlaci imaju dosta problema sa sastavom. Protiv Mladosti je nezaliječene povrede nastupio Josip Naletilić. Odigrao je odlično, ali se, kaže Pandža, vidjelo da šepa.

Najveći problem izazvao je iznenadni odlazak u Kinu Maksima Kovačevića. Prije toga, otišli su Almir Hasandić (Spars), Mirza Hrnčić (Gradina), te Adam Mirković. Žele li zadržati trenutnu poziciju na tabeli i izboriti plasman u Ligu za prvaka, Tuzlaci će se morati pojačati.

- Zatečeni smo odlaskom Kovačevića. Tražimo rješenje, ali kvalitetni igrači su već angažirani u drugim klubovima. Imamo u vidu  dva - tri imena i nadam se da ćemo čim prije riješiti ovaj problem - optimist je trener OKK Slobode.

Roster Tuzlaka nije veliki, dosta je mladih igrača koje struka pokušava dovesti korak bliže iskusnijima, da odigraju s većom minutažom nengo do sada.

- Sedam mladih igrača dobilo je priliku na dosadašnjim utakmicama i to je dobro. S druge strane, to ponekad ide na uštrb rezultata i klupskih planova. Ne možemo im na pleća staviti preveliki teret. Moramo voditi računa da ne dobiju traumu od nekog nesretnog poraza kojem su kumovali. Publika traži samo pobjede, tu nema sredine, a do njih nije lako doći s kratkim rosterom - naglašava Pandža.

Ekipi Sparsa u večerašnjoj utakmici daje ulogu favorita i to ne kurtoazno. Sarajevski tim dobro kotira u prvenstvu BiH, ali i u ABA 2 ligi.

- Imaju najbolju sezonu od osnivanja. Drugi su u ABA 2 ligi gdje odlično predstavljaju bh. košarku. Imaju 15 kvalitetnih igrača u rosteru. Na mladost su dodali iskustvo Kenana Bajramovića i Almira Hasandića. Popravili su šut, strašna su ekipa, ali ne idemo na izlet. Pokušat ćemo sa snagama kojima raspolažemo odigrati što bolje, predati se nećemo unaprijed - zaključio je Pandža u razgovoru za Fenu.

Utakmica Spars - OKK Sloboda igra se večeras od 19 sati.   

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Košarkaši Slobode pobijedili Bosnu

Sloboda spremna za derbi sa Bosnom

Ismetu Sejfiću uručen trofej BHbasket

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana