Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 02.02.2019. 17:00 |

Halilović: Sport i škola mogu jedno s drugim

FENA

TUZLA, 2. februara (FENA) - Odbojkašice tuzlanske Slobode sinoć su poražene u susretu s ekipom Banja Luka Voley, u utakmici u kojoj su dva seta igrana na „produžetke“.
 
Trener Tuzlanki, Armin Dervišević, kaže da je rezultat mogao biti i drukčiji.

- Da nas je malo poslužila sreća mogli smo favorizovanom domaćinu uzeti barem jedan set – smatra trener Slobode.

Međutim, odbojkašice Slobode impresionirane su debijem u Premijer ligi najviše zbog debija 16. godišnje Amine Halilović, tehničara u ekipi.

- Njen debitantski nastup bio je fantastičan, jer se odlično snašla na poziciji tehničara. A ona je 2003. godište i pred njom je sjajna budućnost – izjavila je za Fenu kapitenica Slobode Elma Karabegović.

Mlada tuzlanska odbojkaška nada, Amina Halilović, ovom utakmicom skrenula je pozornost javnosti, a evo šta ona kaže o svom debiju.

-Pa, naravno, bilo je malo straha i treme. Trebala sam opravdati očekivanja trenera, kao i ekipe. Nemam baš puno iskustva, ali dala sam svoj maksimum i potrudila se da pridonesem ekipi što više, a to se na kraju pokazalo dobrim učinkom – kaže Amina Halilović u razgovoru za Fenu.  

Po reagiranju trenera i suigračica, smatra da je zadovoljila u svom prvom nastupu u najvišem rangu bh. ženske odbojke.

- Svi su rekli da su zadovoljni mojom igrom. To me obavezuje tako da ću nastaviti da radim i da na treninzima i nastupima budem što bolja – obećava mlada odbojkašica.

Ispričala je da odbojku trenira od 2011. godine, dakle, kada je pošla u drugi razred osnovne škole.

- Počela sam da treniram u tuzlanskom Jedinstvu, kod trenera Tihomira Pavličevića, kao i u školi „Mikasa“ trenera Almira Žilića. Pred početak ove sezone prešla sam u Bosnu iz Kalesije. Spletom okolnosti došla sam u Slobodu i vjerujem da ću tu napredovati, priča.

Amina Halilović ide u Gimnaziju „Meša Selimović“ u Tuzli i kaže da je odlična učenica. Ima starijeg brata koji je desetak godina trenirao karate, student je Mašinskog fakulteta.

- Roditelji me apsolutno podržavaju u svemu, pa tako i kada je sport u pitanju. Moje ambicije u životu odnose se na završetak srednje škole i upis na fakultet. Naravno, želja mi je da se nastavim baviti odbojkom, ali nikad se ne zna šta sutra donosi. Tako da ću i to pustiti da vidim kako se odvija, pa ću se u skladu s tim ponašati. Smatram da sport i škola mogu jedno s drugim – kaže sugovornica.

U idućem kolu je kantonalni derbi, kada se u Tuzli sastaju Sloboda i lukavački Smeč. Ta utakmica može odrediti sudbinu Slobode do kraja šampionata.

- Sve djevojke govore o utakmici protiv Smeča i kako žele da uzvrate za poraz u prvom dijelu prvenstva.  Sinoć smo u Banjoj Luci pokazale da se možemo nositi sa ovim ekipama koje su na vrhu. Tako da vjerujem u uspjeh protiv Smeča, ali i da do kraja prvenstva možemo još bolje – zaključila je Amina Halilović za Fenu.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Odbojkašice Gacka i odbojkaši Radnika odbranili naslove prvaka BiH

Tuzlanske gimnastičarke osvojile 18 medalja na takmičenju u SAD-u

Odbojkašice BiH porazom od Italije s 0:3 završile nastup na EP-u

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta