Bosna i Hercegovina     | 03.02.2019. 13:57 |

Četiri porodice iseljene iz kuća kojima prijeti klizište

FENA Mevlida Ridžal

GORNJI VAKUF-USKOPLJE, 3. februara (FENA) - Četiri porodice morale su napustiti domove u selu Borova Ravan u Mjesnoj zajednici Voljevac, gdje se jutros aktiviralo veće klizište.

-Pod klizištem je nestala cijela kuća u kojoj, srećom, niko nije stanovao. Polovina druge kuće je, također, u zemlji. Starija žena i njen sin uspjeli su izaći iz kuće, u kojoj više ne postoje uvjeti za stanovanje  - potvrdio je za Fenu Adis Agić iz Službe za civilnu zaštitu općine Gornji Vakuf-Uskoplje.

Po njegovim riječima, u opasnosti od klizišta su još dvije kuće čiji su žitelji, također, izmješteni kod komšija i prijatelja.

-Satima smo na terenu, skupa s načelnikom Seadom Čauševićem. Nastojimo da popravimo  situaciju, i spriječimo veće posljedice. Uspjeli smo pročistiti lokalni put, koji je bio blokiran – naglasio je.

Ističe da je spomenuto klizište u stanju mirovanja i pod stalnim nadzorom pripadnika CZkoji će, bude li neophodno, ponovo reagirati.

Određenih problema imaju i stanovnici drugih gornjovakufskih naselja, gdje su nabujale rijeke i potoci izazvali izlijevanje vode iz njihovih korita.

- Više dvorišta je poplavljeno u naselju Hrasnica gdje se izlio potok, koji se prethodno bio začepio.Voda je prekrila i dio mjesnog puta, ali je situacija sada pod kontrolom - istaknuo je.

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Broj poginulih pod klizištem u Kini porastao na 11 osoba

U klizištu u Kini zatrpano 47 ljudi

Devet poginulih u klizištu na Filipinima

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana