Kultura     | 03.02.2019. 16:40 |

Knjiga.ba - I u novoj godini 'Sve dok ne svane' najtraženija knjiga

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. februara (FENA) - S početkom nove godine situacija na vrhu „top liste“ najtraženijh naslova u online knjižari Knjiga.ba je nepromijenjena. I dalje je najtraženija knjiga Hazima Hadžića „Sve dok ne svane“.

Zatim slijede:  Ja, Pink Panter, PTSP Spomenar, Sarajevski John Doe, Moj potpis, Biti i imati - Promjenom vibracije do financijske slobode, Životinjska farma, Vrelo ljepote - skraćeno izdanje,  Menschen A1.1 - Kursbuch mit DVD-ROM i  Bogati otac, siromašni otac

 Iz oniline knjižare Knjiga.ba u preporuci kinjige  Dragana Bursaća - PTSP Spomenar ističu kako je riječ o djelu koje govori o tome kako je narod  zarobljenik neuspjeha i stagnacije, utvrđivač promašaja i profesinalni promatrač tuđeg propadanja. 

Tu je istaknuta i zbirka poezije Sarajevski John Doe prva je objavljena knjiga Adisa Ahmethodžića, a sadrži sedamdesetak pjesama sa kojima se autor pojavljivao na lokalnim i regionalnim blogovima, portalima i internet stranicama.

- Njegova poezija već pri prvom susretu nodvojbeno govori da se radi o darovitom autoru, a čitavu su zbirku preplavila autorova promišljanja samog sebe, svog vremena i svijeta koji ga okružuje, pa vam na kraju čitanja ostane uvijek isti jasan dojam da se sve ovo u zbirci zaista tako i desilo i kao takvo je u trenutku dešavanja i zapisano. U Adisovim se djelima toliko lako i prirodno pronaći i prepoznati, a njegovoj se poeziji gotovo nemoguće ponovo ne vratiti i u svakom novom susretu s njom vidjeti, osjetiti i oživjeti u sebi nešto drugačije i novo. O stilu, formi pjesama i načinu njihovog pisanja bi se moglo mnogo toga reći, ali u Adisovim djelima te značajke padaju u drugi plan i čitava pjesma dominira i predstavlja se naprasnim emocijama i tragom koji dugo nakon čitanja ostaje s vama. Ovu zbirku od srca preporučujem, koliko onima koji žive u Sarajevu, toliko i onima koji su ga napustili ili ga nikada nisu vidjeli. Sarajevo i njegove ljude valja upoznati a ova je zbirka sjajan vodič kroz labirint kojeg su mnogi nazivali duhom il dušom Sarajeva- rekao je Miroslav Pilj

Još više zanimljivih naslova može se naći posjetom online knjižari na adresi Knjiga.ba, saopćeno je iz "Leftora".

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Knjiga.ba predstavlja nove zanimljive naslove iz ponude

Knjiga.ba: Roman Vesne Dedić 'Ne dam te' najtraženiji naslovu u junu

Knjiga.ba - Novi naslovi u junu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta