Kultura     | 04.02.2019. 08:54 |

I u ovoj godini 'Sve dok ne svane' najtraženija knjiga na Knjiga.ba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - Sa početkom nove godine situacija na vrhu "top liste" najtraženijh naslova u najvećoj online knjižari u BiH Knjiga.ba je nepromijenjena te je i dalje najtraženija knjiga Hazima Hadžića "Sve dok ne svane".

Slijede naslovi "Ja, Pink Panter", "PTSP Spomenar", "Sarajevski John Doe", "Moj potpis", "Biti i imati - Promjenom vibracije do financijske slobode", "Životinjska farma", "Vrelo ljepote - skraćeno izdanje", "Menschen A1.1 - Kursbuch mit DVD-ROM" te "Bogati otac, siromašni otac".

Iz knjižare Knjiga.ba također preporučuju i nekoliko drugih naslova.

Dragan Bursać "PTSP Spomenar" - Ovdje su ljudi zarobljeni u zahtjevu, zarobljeni na početku, zarobljeni u sjećanjima, u uspomenama, u prošlosti u vječito boljem juče.
Zarobljeni u pokušaju. U nedovršenosti. U ponavljanju.

- Narod je zarobljenik neuspjeha i stagnacije. Utvrđivač promašaja. Profesinalni promatrač tuđeg propadanja. Zarobljeni početnici, to smo mi! Prerasli derani i vječiti ponavljači sedmog razreda, bez da se sjećamo i ono malo životne škole što je imamo. A, dalje ne možemo. Ne znamo. Život je jedan, a mi jadni i nijedni - navodi se u saopćenju Knjiga.ba.

Zbirka poezije "Sarajevski John Doe" Adisa Ahmethodžića prva je objavljena knjiga tog autora, a sadrži sedamdesetak pjesama sa kojima se autor pojavljivao na lokalnim i regionalnim blogovima, portalima i internet stranicama.

Njegova poezija već pri prvom susretu nodvojbeno govori da se radi o darovitom autoru, a čitavu su zbirku preplavila autorova promišljanja samog sebe, svog vremena i svijeta koji ga okružuje, pa na kraju čitanja ostane uvijek isti jasan dojam da se sve ovo u zbirci zaista tako i desilo i kao takvo je u trenutku dešavanja i zapisano.

"U Ahmethodžićevim se djelima toliko lako i prirodno pronaći i prepoznati, a njegovoj se poeziji gotovo nemoguće ponovo ne vratiti i u svakom novom susretu s njom vidjeti, osjetiti i oživjeti u sebi nešto drugačije i novo. O stilu, formi pjesama i načinu njihovog pisanja bi se moglo mnogo toga reći, ali u Adisovim djelima te značajke padaju u drugi plan i čitava pjesma dominira i predstavlja se naprasnim emocijama i tragom koji dugo nakon čitanja ostaje s vama. Ovu zbirku od srca preporučujem, koliko onima koji žive u Sarajevu, toliko i onima koji su ga napustili ili ga nikada nisu vidjeli. Sarajevo i njegove ljude valja upoznati a ova je zbirka sjajan vodič kroz labirint kojeg su mnogi nazivali duhom il dušom Sarajeva (Miroslav Pilj)".

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Večeras predstavljanje knjige grupe autora o agresiji na BiH i genocidu u Srebrenici

Dani vakufa u BiH - Predstavljena knjiga 'Turbeta u BiH 1463-2008'

Promovirana knjiga 'O našoj tradiciji je riječ' Mustafe Sušića

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu