Sport     | 04.02.2019. 13:08 |

Počela škola skijanja za učenike šestih razreda osnovnih škola KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. februara (FENA) - Škola skijanja za učenike šestih razreda osnovnih škola Kantona Sarajevo počela je danas i trajat će do 15. marta. 

Školu skijanja realizuje Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo već drugu godinu zaredom, u okviru trećeg časa tjelesnog i zdravstvenog odgoja i obaveznog nastavnog programa.

U Školi skijanja učestvuje 66 osnovnih škola s područja Kantona Sarajevo i oko 4.000 učenika, kojima je kao i prethodne godine obezbijeđena oprema za skijanje. Ministarstvo je omogućilo prijevoz kao i korištenje liftova i vertikalnog transporta u saradnji sa KJP „ZOI'84“.

Skijanje će ovisiti od vremenskih uslova te biti realizovano na Igmanu (Malo polje) i Bjelašnica (Babin do), saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

Na planinama će svakodnevno boraviti oko 800 učenika, koji će sa svojim nastavnicima tjelesnog i zdravstvenog odgoja kao instruktorima skijanja učiti osnove ovog zimskog sporta.

Ova aktivnost se realizuje u saradnji sa Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, jer su kao ispomoć angažovani studenti ovog fakulteta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ministarstvo kulture i sporta planiralo izdvajanja od 12 miliona za kulturu i sport

Potpisan ugovor - Povećane plaće uposlenika kulture u Kantonu Sarajevo

Objavljen poziv za sufinansiranje naučnoistraživačkih i istraživačko razvojnih projekata u KS

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom