Stranačke aktivnosti     | 04.02.2019. 17:20 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

Može SDA kupiti poslanike, ali ne ideju Nezavisnog bloka da se suprotstavi korumpiranom režimu i kupljenim poslanicima 

Povodom napisa u medijima da je troje poslanika koji su izabrani sa listi Nezavisnog bloka formiralo nekakav klub u Parlamentu Federacije BiH, Predsjedništvo Nezavisnog bloka, kao jedini ovlašteni predlagač ovakvih odluka i stavova o mogućim koalicijama nikada nije donio takvu odluku. Naprotiv, nakon što se razotkrilo učešće pojedinih poslanika u dobijanju tendera od javnih kompanija koje kontrolira SDA, te djelovanju suprotno Statutu i odlukama rukovodstva, Nezavisni blok je iz svog članstva isključio Elmedina Volodera, a Eldin Vrače nikada nije ni bio član NB-a, nego predsjednik Snage centra iz Zenice. Što se tiče poslanice Dženane Hodžić, ona je javno dosada govorila suprotno, uvjereni smo da će se uskoro otkriti i njeni motivi, te će nakon ovoga o njenom daljnjem statusu, odrediti organi Nezavisnog bloka.

Očito da ulazimo u fazu kada aktuelni režim pokušava da opstane na sve načine, vrši pritisak, kupuje poslanike, ali SDA niti bilo ko neće kupiti ideju Nezavisnog bloka da se suprotstavi korumpiranom režimu i kupljenim poslanicima. Nezavisni blok će službeni stranački stav o predstavnicima Nezavisnog bloka u Parlamentu Federacije i budućem predstavljanju proslijediti parlamentarnim službama.    

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo