Bosna i Hercegovina     | 05.02.2019. 12:32 |

Projekat preventivnog podizanja sigurnosti kreće u osnovnim školama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. februara (FENA) - Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica i Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona pokreću aktivnosti u okviru projekta preventivnog podizanja sigurnosti u školama, koje će biti provedene u osnovnim školama u svim općinama ovog kantona.

U svakoj od škola u ZDK bit će održane interaktivne radionice na kojima će sa grupama učenika razgovarati ovlašteni i obučeni službenici MUP-a i timovi Službe za školsku higijenu INZ-a.

Radionice su bazirane na tekstu pozorišne predstave "Kamenje", na osnovu kojeg će učesnici raspravljati i učiti o pružanju prve pomoći, sigurnosti u saobraćaju, te posljedicama i odgovornosti za počinjena djela.

- Namjera organizatora je da, nakon osnovnih škola, slične aktivnosti budu provedene i za početne razrede srednjih škola. Također, MUP ZDK i INZ već sarađuju u projektu preventivnog djelovanja iz domena prve pomoći, a u planu su i nove aktivnosti prema školskom uzrastu i cjelokupnoj populaciji - saopćeno je iz Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Ministarstvo civilnih poslova će sudjelovati u projektu 'Zdrave zajednice u BiH'

Postavka 'Stazom sjećanja' 5. aprila od Trga Djece Sarajeva do Baščaršije

Predstavljanje rezultata projekta 'Invertarizacija ihtiofaune u rijeci Buni'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo