Bosna i Hercegovina     | 06.02.2019. 16:00 |

Misija OSCE-a osigurat će podršku Ministarstvu pravde i uprave KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) – Šef Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini ambasador Bruce Berton, danas je održao sastanak s ministricom pravde i uprave Kantona Sarajevo Lejlom Brčić na kojem je razgovarano o Zakonu o prijavljivanju, utvrđivanju porijekla i kontroli imovine izabranih dužnosnika.

Na sastanku je iskazana podrška i najavljena realizacija antikorupcionih aktivnosti koje se odnose na uređenje oblasti zapošljavanja, dodjele poticaja i grantovskih sredstava iz Budžeta KS, ali i na javnosti rada institucija,  kako bi se osigurala namjenska implementacija sredstava, kontrola i njihov povrat, a  sve u duhu preporuka koje su davane kroz različite revizije tih procesa.

Većina tih aktivnosti se provodi u saradnji sa Uredom za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom.

Ambasador Berton ponudio je podršku resornom ministarstvu, te naveo kako su njihovi stručnjaci spremni pomoći u organizaciji javnih debata kako bi se došlo do još kvalitetnijih rješenja kojima bi se unaprijedili ovi, ali i svi drugi propisi koje Ministarstvo planira donijeti.

Predstavnici Misije OSCE-a u BiH podržali su rad Ureda za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom te istakli njegov značaj i ulogu koju ima u provedbi antikoruptivnih aktivnosti, jer su se, kako je naglašeno, istakli kao model na državnom nivou, a njihova iskustva se već prenose i mogu se koristiti i na međunarodnom nivou, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Mijatović i načelnici sarajevskih općina potpisali sporazume o uređenju riječnih korita

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'