Bosna i Hercegovina     | 06.02.2019. 19:20 |

Dodik razgovarao s ambasadorom Saudijske Arabije u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. februara (FENA) - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik razgovarao je danas u Sarajevu s ambasadorom Kralјevine Saudijske Arabije u BiH Hanijem Abdulahom Mominahom, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Dodik je zahvalio za čestitke koje su mu, povodom preuzimanja dužnosti predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, uputili kralj Abdulaziz al Saud, kao i princ prestolonaslјednik Mohamed Bin Salman.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i ambasador Saudijske Arabije su se složili da je BiH sa Saudijskom Arabijom potpisala veliki broj važnih bilateralnih sporazuma, da su u pripremi i novi, kao i da oni mnogo znače za BiH i njenu ekonomiju. On je dodao da će se založiti da se ti sporazumi u što skorije vrijeme i implementiraju.

Dodik se založio i za održavanje dobre suradnje BiH sa Saudijskom Arabijom, naglasivši da cijeni tu zemlјu i njen značaj te je izrazio spremnost da se odazove pozivu za posjetu Saudijskoj Arabiji.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ambasador Kralјevine Saudijske Arabije Hani Abdulah Mominah razgovarali su i o ostalim ekonomskim i političkim temama u BiH i svijetu. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Dodikov advokatski tim tvrdi da Tužilaštvo BiH nije dokazalo ništa i da je suđenje čista politika

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

U Beogradu danas susret Vučića i Dodika

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana