Kultura     | 07.02.2019. 12:05 |

Premijera predstave za djecu 'Je li to samo san?' 1. marta u Sarajevu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Predstava za djecu "Je li to samo san?", u kojoj autorica Žaneta Trišić-Bajramović na bajkovit način opisuje kako se sarajevska žičara prožima kroz historijsko-kulturni život Sarajeva, premijerno će biti izvedena 1. marta u Međunarodnom centru za djecu i omladinu "Novo Sarajevo".

- Glumci Dina Mušanović i Adis Omerović povest će mališane na uzbudljivu "vožnju" sarajevskom žičarom na kojoj će moći saznati zanimljive priče i legende o sarajevskim mostovima, ćuprijama, sokacima, muzejima, mahalama, kulama, česmama i samoj žičari. Predstava obiluje humorom, plesom, muzikom, a u njoj će zasigurno uživati djeca i odrasli - saopćili su iz Udruženja "Medija-Art".

Režiser predstave Mario Drmać mišljenja je da bi predstavu trebali pogledati svi učenici iz Kantona Sarajevo jer je "veoma poučna, zabavna i interesantna".

- Žaneta Trišić - Bajramović je kroz čudnovate zgode bake i djeda, dječaka i djevojčice ponovo oživjela sarajevsku legendu. Kroz vožnju žičarom likovi u predstavi otkrivaju postoje li vile i jesu li one samo san? - kazao je Drmać.

Ova edukativna predstava realizirana je u koprodukciji Udruženja "Medija-Art" i "Mundo Mondo" te Centra za djecu i omladinu "Novo Sarajevo", a namijenjena je djeci uzrasta od šest do 12 godina.

Nakon premijere 2. i 3. marta bit će odigrana prva i druga repriza predstave "Je li to samo san?", koju su finansijski podržali Turistička zajednica Kantona Sarajevo i Gradska uprava Grada Sarajeva.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Za prvačiće s područja grada Sarajeva predstava ‘Je li to samo san’ i kurs ponašanja u pozorištu

JP Sarajevo snižava cijenu karte za Sarajevsku žičaru

U oktobru prekidi u radu Sarajevske žičare zbog servisiranja instalacija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'