Bosna i Hercegovina     | 07.02.2019. 12:08 |

Izložba portreta 'Lično' Velije Hasanbegovića u Trebinju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. februara (FENA) - Izložba portreta "Lično", nastala u okviru projekta PRO-Budućnost, bit će otvorena večeras u Kulturnom centru Trebinje, te će biti upriličeno javno govorenje žrtava rata - heroja mira o stradanjima koja su prošli tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Autor izložbe je fotograf Velija Hasanbegović, a "Lično" će prvi put biti postavljena u Trebinju.

Na javnom govorenju će se prisutnima obratiti Janko Samouković iz Višegrada, Krešo Primorac iz Mostara i Amir Omerspahić iz Sarajeva, koji će svjedočiti o patnjama kroz koje su prošli tokom rata.

Izložba je postavljena u okviru šestog simposiona "Teologija u javnoj sferi", koji organizira Centar za teologiju i filozofiju Trebinje.

Postavljena je bila i u Parlamentarnoj skupštini BiH, Historijskom muzeju BiH, Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo, Kulturnom centru Jajce, Međunarodnom unverzitetu u Sarajevu, u okviru Modula memorije Festivala MESS, u Muzičkom paviljonu Staklenac u Banjoj Luci, prijedorskom Muzeju Kozare i Narodnoj knjižnici Široki Brijeg.
 
Izložba "Lično" podržana je kroz USAID-ov projekat PRO-Budućnost, koji provodi Catholic Relief Services (CRS) u saradnji sa Caritasom BiH, Institutom za razvoj mladih KULT, Forumom građana Tuzla (FGT), Helsinškim parlamentom građana Banjaluka (hCA) i Nansen dijalog centrom Mostar (NDC), saopćeno je iz CRS-a.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom