Bosna i Hercegovina     | 07.02.2019. 11:30 |

Švedska nastavlja s podrškom poreskim upravama u BiH

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 7. februara (FENA) - Projekt "Jačanje kapaciteta poreskih administracija u BiH“, koji provodi Švedska poreska uprava uz podršku Ambasade Švedske u Bosni i Hercegovini, a u kojem učestvuje i Poreska uprava Republike Srpske, mogao bi biti produžen i nakon 2020. godine.

Nakon sastanaka u Banjoj Luci, koje su predstavnici Poreske uprave Švedske i Ambasade Švedske u BiH održali sa Zorom Vidović, ministarkom finansija i s predstavnicima Poreske uprave RS-a, rečeno je i da bi projekt mogao biti proširen i na druge oblasti značajne za unapređenje rada poreskih uprava u BiH, s konačnim ciljem njihove transformacije u moderne, pouzdane i uslužne poreske uprave.

Sagovornici su na ovim sastancima razmijenili informacije o tome kako teče implementacija ovog značajnog projekta, na kojem rade članovi iz sve četiri poreske administracije u BiH, zajedno sa ekspertima iz Poreske uprave Švedske, a koji je finansiran od strane Ambasade Švedske u BiH.

Planirano je da ovaj projekt traje tri i po godine, odnosno do decembra 2020. godine, a njegova ukupna vrijednost iznosi 26.500.000 švedskih kruna (5,4 miliona KM) i finansira ga Švedska agencija za međunarodni razvoj – SIDA, podsjeća se u saopćenju iz Poreske uprave RS-a.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Najviši sirijski vojni zvaničnik na suđenju u Švedskoj pod optužbama za ratne zločine

Švedske vlasti naredile protjerivanje kineske novinarke

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana