Sport     | 07.02.2019. 13:22 |

Goraždanski SFK Libero počinje s pripremama naredne sedmice

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 7. februara (FENA) - Ženski fudbalski klub SFK Libero iz Goražda naredne sedmice počinje s pripremama za nastavak sezone u Prvoj ženske fudbalskoj ligi FBiH.  

Trener kluba Senad Hubjer kazao je Feni da je prvi dio sezone ovaj tim okončao na  4. mjestu, čime u klubu i nisu zadovoljni. Dojam će, po riječima trenera, nastojati popraviti u nastavku sezone, s podmlađenim sastavom ekipe koju će činiti uglavnom domaće igračice.

- U prvom dijelu sezone postavili smo prilično ambiciozne ciljeve koje je bilo teško ostvariti. Ekipa Širokog Brijega ima deset puta veći budžet od nas i bilo je teško očekivati da pored njih mi možemo zauzeti prvo mjesto. Tu su i povrede koje su nas pratile tako da smo zauzeli četvrto mjesto, s kojim nismo zadovoljni. U nastavku sezone idemo s podmlađivanjem ekipe gdje ćemo našim seniorkama koje su tu tri-četiri godine, pridružiti i sedam pionirki koje smo već registrovali i na taj način ćemo pokušati da podmladimo ekipu i, po pitanju budućnosti kluba, damo prednost domaćem kadru - kazao je Hubjer.

Dodao je da s budžetom kojim raspolaže ovaj klub nije u mogućnosti dovoditi više kvalitetnih igračica sa strane.

U dresu SFK Libero u nastavku sezone zaigrat će nova igračica na poziciji golmana, Jasmina Čorbadžić koja je u proteklih šest sezona bila prva golmanica Lokomotive iz Brčkog. Njeno znanje i iskustvo će, smatraju u klubu, pored ostalog biti od velikog značaja i za dvije domaće golmanice, starije pionirke, koje još uvijek nemaju pravo nastupa.

- Kontaktirali smo je i ona je izrazila želju da igra za našu ekipu i ona će biti naše jedino i najbitnije pojačanje. Pored nje tu su još dvije povratnice u ekipu Milana Đurđević koja je do sada igrala za Modriču u Premijer ligi i Danijela Droca koja je zbog obaveza prema fakultetu bila napustila ekipu. Očekujemo s tih 15 seniorki i sedam starijih pionirki da možemo biti u vrhu tabele, drugi ili treći, što mislim možemo postići uz adekvatan rad i finansijsku podršku. Nakon dvije i po, tri godine, konačno smo ispunili uslov iz Pravilnika ministarstva za sport BPK, za redovno finansiranje - kazao je Hubjer.

U klubu napominju da je za jednu sezonu u Prvoj ženskoj fudbalskoj ligi FBiH potrebno minimalno 35.000 KM. Od resornog ministarstva SFK Libero je u prošloj godini dobio 12.000 KM, Grad Goražde izdvojio je 2.000 KM, što je manje od 50 posto potrebnih sredstava.  Treneri i uprava kluba ističu da godinama rade na volonterskoj osnovi i da se snalaze na razne načine, kako bi djevojkama u ovom dijelu BiH omogućili da igraju u ligi.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Radnici kompanije Emka Bosnia formirali sindikalnu organizaciju

Vrijedna oprema za Civilnu zaštitu Grada Goražda i Općine Foča u FBiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'