Ekonomija     | 08.02.2019. 11:19 |

Kako kupiti obveznice Kantona Sarajevo- Informacija sa uputama

FENA Saopćenje

 

SARAJEVO, 8. februara (FENA) - Kanton Sarajevo je za 26. februara (od 09.00 do 10.00 sati) na Sarajevskoj berzi zakazao petu emisiju obveznica u iznosu od 12.940.000 KM sa rokom dospijeća tri godine i polugodišnjom isplatom prinosa.

Namjera je da se iz tih sredstava finansiraju projekti za razvoj saobraćajne infrastrukture i stambene izgradnje Kantona Sarajevo.

Kupovina vrijednosnih papira vrši se na osnovu ugovora i naloga. Prije izdavanja naloga za kupovinu neophodno je da klijent zaključi Ugovor o obavljanju poslova s vrijednosnim papirima u sjedištu brokerske kuće.

Posrednik pri kupovini je brokerska kuća sa kojom klijent zaključuje Ugovor o obavljanju poslova s vrijednosnim papirima i putem koje se na dan aukcije izdaje nalog za kupovinu vrijednosnih papira.

Klijenti uplaćuju avans (100 posto iznos namjeravane kupovine) za kupovinu vrijednosnih papira, na namjenski račun brokerske kuće kod banke depozitara, na dan aukcije u periodu od 09.00 do 10.00 sati, klijenti izdaju nalog za kupovinu (lično, faks-om, e-mailom).

Nakon unosa prodajnog naloga, sklapaju se transakcije na berzi i klijenti čiji kupovni nalozi su prihvaćeni, postaju vlasnici obveznica, pojašnjavaju iz Ministarstva finansija Kantona Sarajevo, prenosi Press služba KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Za podršku udruženjima, neprofitnim i studentskim organizacijama u KS 130.000 KM

Otvorena Tehnicijada - sportsko druženje srednjih stručnih i tehničkih škola Kantona Sarajevo

Okerić: Na Dan šehida sjećamo se najboljih sinova koji su dali živote za odbranu BiH

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana