Kultura     | 12.02.2019. 09:25 |

Poziv pozorišnim kućama za Festival bh. drame Zenica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. februara (FENA - Direkcija Festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica objavila je javni poziv za prijavu na ovogodišnji 18. internacionalni festival, koji će biti održan  od 3. do 11. maja.

Javni poziv je upućen pozorišnim/kazališnim kućama, ansamblima i ostalim organizacionim formama profesionalne pozorišne produkcije iz Bosne i Hercegovine i inozemstva s ciljem da se prijave pozorišne predstave rađene u njihovoj produkciji ili koprodukciji za učešće u glavnom takmičarskom/natjecateljskom programu XVIII festivala bh. drame i autorskog teatra Zenica 2019.

Selekcija predstava će biti objavljena u sedmici prije 27. marta , povodom Svjetskog dana pozorišta. Selektor Festivala i ove godine je Nedžad Fejzić, teatrolog.

Do sada su na Festivalu bh. drame učestvovali pozorišni ansambli i umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Austrije, Turske, Norveške i drugih evropskih zemalja.

Javni poziv, uz ostale detaljne informacije i obrazac za prijavu na XVIII festival bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra 2019. dostupan  je i na internetskoj stranici www.bnp.ba/festival, saopćila je Služba za odnose s javnošću Festivala bh. drame i  autorskog teatra Zenica.

 

 

 

 

 

 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana