Stranačke aktivnosti     | 14.02.2019. 15:54 |

Saopćenje za javnost PDP-a

FENA Saopćenje

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović sastao se danas sa delegacijom Parlamenta Republike Kirgistan, koji borave u višednevnoj studijskoj posjeti Republici Srpskoj i BiH.

„Vaoma interesantan sastanak tokom kojeg su uvaženi poslanici iz Kirgistana pokazali veliko zanimanje za naše programske principe i izrade politika. Iskoristio sam priliku da narodnim poslanicima prenesem naša iskustva pri kreiranju Programa obnove Republike Srpske, kako smo došli do ključnih mjera koje smo predstavili građanima i kako smo se odnosili prema važnim stvarima za svakodnevni život građana“, rekao je Borenović.

Poslanik Natalija Nikitenko u ime delegacije izrazila je zahvalnost predsjedniku Borenoviću što je sa gostima iz Kirgistana podijelio iskustva PDP-a iz domena izrade kvalitetnih politika koje su odgovorne prema građanima, te dodala:

„Sigurna sam da sve što smo od gospodina Borenovića čuli na temu razvoja politika možemo primjeniti i u našim strankama i državi. Drago nam je što smo imali priliku razgovarati sa ambicioznim, mladim i čvrstim liderom sa kojim ova država ima sigurnu budućnost. Lider poput njega može dati ogroman doprinost razvoju parlamentarne demokratije i države“, zaključila je Nikitenko.

U delegaciji Republike Kirgistan nalaze se predstavnici pet od šest parlamentarnih stranaka.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

PDP

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo