Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Ekonomija     | 15.02.2019. 15:06 |

EU ulaže 116,1 milijuna eura za poboljšanje kvalitete života Europljana

FENA Saopćenje

BRUXELLES, 15. veljače (FENA) - Europska komisija objavila je u petak da će uložiti sredstva u iznosu od 116,1 milijuna eura za najnovije integrirane projekte koji će se financirati u okviru programa "Life", a kojima će se podržati projekti u Austriji, Bugarskoj, Češkoj, Estoniji, Finskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji, Portugalu i Sloveniji.

Novim sredstvima programa Life će se otključati više od 3,2 milijarde eura dodatne potpore iz drugih izvora financiranja EU-a za 12 velikih ekoloških i klimatskih projekata u deset država članica kako bi se poduprla europska tranzicija na nisko-ugljično kružno gospodarstvo, stoji u priopćenju. 

Integrirani projekti poboljšavaju kvalitetu života građana pomažući državama članicama u usklađivanju sa zakonodavstvom EU-a u pet područja: priroda, voda, zrak, ublažavanje klimatskih promjena i prilagodba klimatskim promjenama. 

Odabrani projekti, njih 12 imaju ukupni proračun od 215,5 milijuna eura, uključujući 116,1 milijun eura sufinanciranja EU-a. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Borrell: EU mora poslati proturaketne sisteme Ukrajini

Čelnici EU saslušavaju preporuke o unaprijeđenju konkurentnosti bloka

EU izmijenila pregovarački okvir sa Srbijom, obuhvaćene obveze iz Ohridskog sporazuma

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'