Stranačke aktivnosti     | 15.02.2019. 16:59 |

Saopštenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

 BH Telecom ometao signal RTVTK tokom intervjua s Mirsadom Hadžikadićem?

 Platforma za progres želi da obavijesti javnost da je dana 14. februara 2019. godine u toku emitovanja intervjua s Mirsadom Hadžikadićem, predsjednikom Platforme za progres, ometan signal Radiotelevizije Tuzlanskog kantona. Hadžikadić je, naime, gostovao u emisiji Intervju koja se emituje od 21.00 do 22.00 sata na RTVTK, a smetnje su počele nekoliko minuta nakon početka emisije i trajale do njenog završetka.

Informacije koje imamo upućuju na to da je signal RTVTK ometao BH Telecom, naročito zato što su smetnje imali samo gledaoci koji su preko IP protokola Moja TV pratili navedenu emisiju. Takođe, na svim kanalima koji su direktno vezani za BH Telekom poput SLON TV, TV7 i TV ŽIVINICE bila je ista situacija. Potvrđeno nam je da je u sistemu odašiljanja, tj. predajnom sistemu sa strane RTVTK sve funkcionisalo besprijekorno. Sve je bilo u redu s TXTV, Telemachom i zemaljskim predajnicima, a jedini problem bio je s Moja TV BH Telecoma.

Zbog svega navedenog opravdano sumnjamo da je tuzlanski BH Telecom ometao signal dok se u programu RTVTK emitovao intervju s Mirsadom Hadžikadićem. Ne možemo da tvrdimo po čijem nalogu je to učinjeno, ali jasno je da iza toga stoji režim koji se boji da se otvoreno, javno i argumentovano suoči s novim idejama nove političke organizacije koja donosi promjene i koju građani podržavaju u sve većem broju.

Reprizu emisije Intervju s Mirsadom Hadžikadićem, predsjednikom Platforme za progres, građani su mogli da pogledaju u programu RTVTK danas u 13.15 sati. Ometanje signala nije se ponovilo u toku reprize ove emisije. Platforma za progres uputila je BH Telecomu zahtjev za objašnjenje smetnji. 

 

 

Platforma za progres

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom