Regija     | 16.02.2019. 14:50 |

Grabar-Kitarović kaže da će podupirati Hrvate u BiH da ostvare svoja prava

FENA Ivana Banovic

ZAGREB, 16. veljače (FENA) – Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je u subotu kako će i dalje podupirati Hrvate u BiH u njihovom nastojanju da ostvare svoja prava.

Ona je na konferenciji za novinare koju je održala u povodu četiri godine od svečane inauguracije, istaknula kako je, kao i do sada, i dalje odlučna podupirati Hrvate u BiH u njihovom nastojanju da ostvare svoja prava koja im pripadaju kao konstitutivnom narodu u BiH.

Upitana je li bila greška pozvati srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, hrvatska predsjednica je rekla da misli da to nije bila greška jer "nijedan korak dobre volje nije greška".

- Nije greška razgovarati ni sa kime čak ako u tom trenutku ne urodi plodom. Moram reći da je nakon tog posjeta učinjeno više stvari koje su unaprijedile život hrvatske zajednice u Srbiji. Jako mi je bitno pitanje nestalih osoba. Nadala sam se da ćemo po tom pitanju učiniti više, a Vučić je prvi predsjednik koji je obećao nešto konkretno, no rezultata nje bilo. Dok se ne dogodi pomak u rješavanju tog otvorenog pitanja, dok naše obitelji ne budu počele zaključivati te svoje sudbine, neće biti ni uzvratnog posjeta Srbiji – kazala je Grabar-Kitarović, prenose hrvatski mediji.   

 Novinari su je podsjetili kako je jednom prilikom rekla da je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.

- Počinila sam pogrešku kad sam rekla da je 'Za dom spremni' stari hrvatski pozdrav. Učinila sam to jer su mi tada tako rekli neki savjetnici. On nije prihvatljiv - rekla je hrvatska predsjednica.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Izbori za Hrvatski sabor: Do 16.30 sati na izbore izašlo 28.003 birača u BiH

Srbija: Pritvor jednom od osumnjičenih za napad na četvoricu državljana Hrvatske

Milanović: Pregovori o ulasku BiH u EU trajat će duže od 500 godina

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana