Kultura     | 17.02.2019. 11:55 |

Vitežanke oduševile Ljubuški izvedbom predstave 'Šmizle'

FENA Ivan Crnjac

LJUBUŠKI, 17. veljače (FENA) – U povodu obilježavanja Dana općine Ljubuški, članice GKM Vitez izvele su u subotu navečer u prepunoj dvorani ljubuškog hotela Bigeste predstavu "Šmizle".

 Šest protagonistica vodi gledatelje kroz ovu zanimljivu predstavu, a okosnica radnje je lokal u propadanju "Mali raj". 

 Potaknuta krizom i manjkom posla, vlasnica lokala sa svojim prijateljicama u takvoj se situaciji odlučuje na osnivanje ženskog glazbenog sastava, a zanimljivi dijalozi i gluma različitih karaktera publiku je primorala na nekoliko uzastopnih prekidanja pljeskom.

 Kafanska pjevačica, razvedena žena, zlostavljana supruga, mlada samohrana majka, urbana djevojka i bivša robijašica likovi su u predstavi prepunoj dobrih šala, a cijela predstava pršti komičnim situacijama i dijalozima.

 Osnivač GKM Ivan Sajević pozdravio je prisutne i uime viteškog kazališta zahvalio svim posjetiteljima te čestitao Dan općine Ljubuški. Također, najavio je i pomoć u radu kazalištu u Ljubuškom, ako dođe do njegovog osnivanja.

 Inače, obilježavanje Dana općine Ljubuški traje od 10. do 21. veljače, a osim sinoćnje predstave ovogodišnje dane obilježio je niz predstavljanja knjiga i filmova, glazbenih i scenskih izvedbi te koncerata.

 Za danas, u 14 sati na Kuli Herceg Stjepana Kosače najavljeno je otvaranje ovogodišnjeg ljubuškog karnevala.

 U četvrtak, 21. veljače, svečanom sjednicom Općinskog vijeća završavaju ovogodišnji Dani općine, a Ljubuški bi, kao je ranije najavljeno, uskoro mogao postati gradom.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Grad Ljubuški: Za subvencioniranje privatnih vrtića 80.000 maraka

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!