Ekonomija     | 18.02.2019. 13:16 |

Avanturistički turizam i city break destinacije RS-a na sajmu u Minhenu

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 18.februara (FENA) – Turistička organizacija Republike Srpske (TORS) predstavit će turističku ponudu tog bh. entiteta na Međunarodnom sajmu u Minhenu, koji će biti održan od 20. do 24. februara.

Imajući u vidu navike gostiju s njemačkog tržišta, fokus promotivnih aktivnosti bit će usmjeren na promociju ponude iz domena avanturističkog turizma i city break destinacija.

Na štandu TORS-a svoju ponudu imat će i predstavnici ZTC Banja Vrućica, a u okviru partnerske saradnje na razvoju i promociji regionalnog turističkog proizvoda bit će prisutne i kolege iz TO Beograda.

-S obzirom na uvođenje nove avio linije kompanije 'Ryanair' na relaciji Banja Luka – Memingen, značajna je promocija naših atraktivnih turističkih destinacija i programa na ovom tržištu, a sve u cilju povećanja broja turističkih kretanja gostiju iz Njemačke - saopćeno je iz TORS-a.

Posjetioci sajma bit će u prilici da probaju i gastronomsku ponudu RS-a.

Prošle godine na minhenskom sajmu je bilo oko 135.000 posjetilaca, oko 1.300 izlagača iz više od 70 zemalja i više od 700 stranih novinara, a organizatori ove godine očekuju njihov još veći broj.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Međugorje očekuje veći povratak hodočasnika iz Italije (VIDEO)

Najavljuje se stroža kontrola iznajmljivača apartmana "na crno"

U Brčkom proglašeni najbolji filmovi 'Turizam film festivala'

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!