Bosna i Hercegovina     | 19.02.2019. 11:48 |

Policija RS uhapsila šest osoba, zaplijenjeno 54 kilograma droge i oružje

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 19. februara (FENA) – Šest osoba je uhapšeno i zaplijenjeno je oko 54 kilograma opojne droge u akciji kodnog nazica „Vitorog“, koju realizuje Uprava za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

U tim aktivnostima, čiji je cilj razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom prozivodnjom i prometom opojne druge na području RS,  uz podršku policijskih uprava Bosanska Gradiška, Banja Luka i Trebinje izvršeni su pretresi na deset lokacija na području RS, a uhapšeno je šest osoba (pet u Gradiški i jedno u Trebinju).

Iz MUPRS-a su pojasnili da je u akciji do sada zaplijenjeno 53,5 kilograma opojne droge skank, 35 grama praškaste materije  koja svojim morfološkim karakteristikama podsjeća na opojnu drogu kokain, automatsko oružje s pripadajući okvirima i municijom, mobilni telefoni, sim kartice, kao i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon završene kriminalističke obrade uhapšene osobe bit će predata uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva RS.

Akcija „Vitorog“ bit će nastavljena, s obzirom da se dio osoba nalazi u bjekstvu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta