Bosna i Hercegovina     | 19.02.2019. 12:07 |

Ekopak - EYOF bio prilika za edukaciju mladih o važnosti recikliranja otpada

FENA Emir Felic

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Kompanija Ekopak, prvi i vodeći operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Bosni i Hercegovini u sklopu svojih aktivnosti sudjelovala je u pripremi i održavanju Evropskog olimpijskog festivala za mlade (EYOF), održanog u Sarajevu i Istočnom Sarajevom.

Finansijska direktorica Ekopaka Amila Lekić izjavila je Feni da je organizacija cjelokupne infrastrukture bila besprijekorna, te da je dio te uspješne priče bio i Ekopak.

U saradnji sa KJKP "Rad" i EYOF-om, na: Igmanu, Bjelašnici, Skenderiji i Zetri Ekopak je instalirao kompletnu infrastrukturu - posude za selektivno odlaganje otpada što je uveliko pridonijelo da sva olimpijska borilišta budu čista.

Lekić je dodala da još nema podataka o tačnoj količini prikupljenog ambalažnog otpada, što je u nadležnosti KJKP "Rad", ali je istaknula da je veoma važno da će sav prikupljeni otpad biti recikliran.

Također ona je istaknula da je veoma važno da je tokom EYOF-a iz BiH u svijet poslana poruka da se i u BiH prate savremeni trendovi u edukaciji građana, posebno mladih i provode javne kampanje edukacije novih generacija o važnosti prikupljanja i recikliranja ambalažnog otpada.

Ekopak je neprofitna kompanija osnovana 2011. godine s ciljem da u ime svojih klijenata: proizvođača ambalaže, uvoznika, punilaca, distributera i trgovaca, preuzme odgovornost za ispunjenje zakonskih obaveza za reciklažu i iskorištenje ambalažnog otpada u Federaciji BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ekopak u prvih šest mjeseci ove godine na reciklažu predao oko 10.000 tona ambalažnog otpada

Devet bh. sportista na EYOF-u u Mariboru

Ekopak ispunio godišnje ciljeve za 2022. godinu, reciklirano 15.000 tona ambalažnog otpada

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana