Kultura     | 19.02.2019. 13:10 |

'Bečka kamerna simfonija' na Festivalu 'Sarajevska zima'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. februara (FENA) - Austrijska ambasada u Sarajevu u suradnji s Festivalom 'Sarajevska zima' organizira koncert austrijskog gudačkog kvinteta "Bečka kamerna simfonija", koji će biti održan u srijedu u Domu oružanih snaga BiH, najavio je Austrijski kulturni forum Sarajevo.

Kamerni ansambl "Bečka kamerna simfonija" osnovan je u Beču 2006. godine, povodom 250. godišnjice rođenja W. A. Mozarta. Ansambl je debitirao u Španiji, nakon toga uslijedili su nastupi širom svijeta. U početku su na repertoaru tog ansambla prvenstveno bile kompozicije Mozarta i bečke klasike, ali su u repertoar ubrzo uvrštene i suvremene kompozicije iz 21. vijeka.

Na koncertu u Sarajevu nastupit će Lukas Medlam (1. violina), Matyas Andras (2. violina), Nebojša Bekčić (viola), Sergio Mastro (violončelo) i Damían Posse (kontrabas).

Koncertni program obuhvatit će kompozicije Gustava Mahlera, Johanne Doderer, Hansa Gála, Stefana Pelzla, Ernsta Kreneka i Ericha Wolfganga Korngolda. Ulaz na koncert bit će besplatan.

Muzičari 'Bečke kamerne simfonije' održat će u srijedu i muzičku radionicu s učenicima Srednje muzičke škole Sarajevo i studentima muzičkih akademija Sarajevo i Istočno Sarajevo. Radionica će biti održana u prostorijama Srednje muzičke škole Sarajevo.

Austrijski kulturni forum Sarajevo realizirat će u okviru Festivala 'Sarajevska zima' i projekt "Sedmica filma Ruth Beckermann", koji je planiran za period 11. do 15. marta, saopćeno je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Otvoren Festival 'Sarajevska zima' - Kreativno, Alternativno, Fantastično

Održan program posvećen ukrajinskoj književnosti i solidarnosti s Ukrajinom

U galeriji Preporod sutra izložba 'Fermen' Selvera Kardovića

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije