Bosna i Hercegovina     | 19.02.2019. 13:26 |

PSBiH - Krišto i Čolak na zimskom zasjedanju PSOSCE-a u Beču

FENA Saopćenje

SAEAJEVO, 19. februara (FENA) - Predsjedavajuća Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Borjana Krišto i predsjedavajući Doma naroda PSBiH i član Delegacije PSBiH u Parlamentarnoj skupštini OSCE-a (PSOSCE) Bariša Čolak učestvovat će u radu zimskog zasjedanja PSOSCE-a, koje će se 21. i 22. februara održati u Beču.

Tokom dvodnevnog zasjedanja učesnici će na plenarnoj sjednici, kao i na sjednicama Stalnog komiteta i tri opšta komiteta PSOSCE-a, raspravljati o aktuelnim političkim i sigurnosnim pitanjima, o ekonomskim, naučnim, tehnološkim i ekološkim izazovima, kao i o pitanjima u vezi s demokratijom i ljudskim pravima. Tema rasprave bit će i izvještaji predsjedavajućih ad hok komiteta za migracije i borbu protiv terorizma.

Očekuje se da će se učesnicima zimskog zasjedanja PSOSCE-a obratiti predsjednik Nacionalnog vijeća Austrije Volfgang Sobotka, predsjednik PSOSCE-a George Tsereteli,te predsjedavajući OSCE-a i ministar inostranih poslova Slovačke Miroslav Lajčak.

Uoči plenarnog zasjedanja, članovi Delegacije PSBiH učestvovat će i na sastanku Grupe za podršku Putu svile PSOSCE-a, koji će se održati 20. februara u Beču.

Tokom sastanka bit će predstavljena austrijska inicijativa za regionalno povezivanje država na Putu svile putem izgradnje moderne željezničke pruge širokog kolosijeka. Poslanici iz zemalja članica Grupe za podršku Putu svile PSOSCE-a o infrastrukturnom povezivanju razgovaraće i s ministrom za infrastrukturu u Vladi Austrije Norbertom Hoferom, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH: Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Kovačević u Tirani u odvojenim susretima razgovarao s Linditom Nikollom i Majlindom Dhukom

Delegacija PSBiH na zasjedanju Parlamentarne skupštine Vijeća Evrope u Strazburu

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Huawei na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru: Inovacije za inteligentniji svijet

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana