Bosna i Hercegovina     | 20.02.2019. 13:28 |

Lukač i Smith o saradnji američkih i specijalaca RS-a

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 20.februara (FENA) - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač prisustvovao je danas radnom doručku s komandantom snaga za specijalne operacije vojske SAD-a u Evropi, general-majorom Kirkom Smithom.

Razgovarano je o relevantnim bezbjednosnim pitanjima kao i saradnji američkih snaga za specijalne operacije s MUPRS-a, posebno Specijalnom antiterorističkom jedinicom (SAJ).

Iz entitetske policije je saopćeno da je pružena obostrana podrška za nastavak saradnje te iznijeti prijedlozi za njeno unapređenje u narednom periodu.

-MUPRS-a inače ostvaruje dugogodišnju saradnju sa Timom za vezu snaga za specijalne operacije SAD-a kroz koju je izvršeno niz obuka za unapređenje kapaciteta SAJ-a za reagiranje u svim vrstama kriznih situacija - dodaje se u saopćenju.

U prethodnom periodu MUPRS-a je s Kancelarijom vojnog atašea Ambasade SAD-a u BiH, SOFLE timom realizirao obuke: „Upad u prostorije“, „Patroliranje“, „Snajperska obuka“, „Ruralna taktika“,„Urbana taktika - borba prsa u prsa“, „Vatrena obuka“ i „Presretanje vozila“.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

U prometnoj nesreći u Mostaru teško ozlijeđena 74- godišnja pješakinja

Kosovskog državljanstva se za 16 godina odreklo oko 57.000 građana

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo