Bosna i Hercegovina     | 20.02.2019. 13:43 |

Rješenje zdravstvene zaštite prioritet budućeg načelnika Bosanskog Grahova

FENA Mario Loncar

BOSANSKO GRAHOVO, 20. veljače (FENA) - Prema preliminarnim rezultatima Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, neovisni kandidat Milorad Gligić dobio je najviše glasova na prijevremenim izborima za načelnika općine Bosansko Grahovo.

Od ukupno 2.941 birača koliko je glasovalo, Gligić je dobio 58,62 posto glasova, dok je njegov protukandidat iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Uroš Makić dobio 41,38 posto glasova.

Budući načelnik općine Bosansko Grahovo Milorad Gligić za Fenu je kazao kako će prioritet u njegovom budućem radu biti pronalaženje adekvatnog rješenja za trajno uspostavljanje kvalitetne zdravstvene zaštite u Bosanskom Grahovu.

"Zalagat ću se za poboljšanje zdravstvene zaštite kroz ambulantu i da se unutar nje osigura prisutnost doktora kroz 24 sata", kazao je Gligić.

Pored toga, Gligić je kao prioritete u svom radu istaknuo zapošljavanje lokalnog stanovništva u javna poduzeća te nastavak privlačenja investitora na područje općine Bosansko Grahovo, koja po njegovim riječima raspolaže ogromnim prirodnim resursima koji nisu adekvatno iskorišteni.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježen Dan sjećanja u spomen na poginule hrvatske branitelje

Komemoracija za don Jurja Gospodnetića i ubijene Hrvate Grahova

Osumnjičenom za pokušaj ubojstva u Bosanskom Grahovu određen pritvor

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta