Bosna i Hercegovina     | 20.02.2019. 13:45 |

Cvijanović-Hohmann: Što prije formirati vlast na svim nivoima u BiH

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 20. februara (FENA) - Ekonomske teme ostaju prioritet u radu institucija Republike Srpske (RS), s naglaskom na strateškom pristupu u stvaranju okvira za provođenje razvojnih programa i privlačenju domaćih i stranih investicija, te podizanju životnog standarda građana - istakla je entitetska predsjednica Željka Cvijanović tokom razgovora sa ambasadoricom Njemačke u Bosni i Hercegovini Christiane Hohmann.

Na sastanku u Banjoj Luci je ocijenjeno da je važno i u narednom periodu nastaviti s reformskim procesima s ciljem unapređenja i stvaranja što boljeg ekonomskog i privrednog ambijenta, te je u tom kontekstu izraženo očekivanje da će vlast na svim nivoima u BiH biti formirana što prije.

Cvijanović je naglasila da su institucije RS opredjeljenje za nastavak evropskog puta uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti u BiH i Dejtonskog sporazuma, te istakla važnost poštovanja pravila usaglašenog mehanizma koordinacije.

Dodala je i da je RS prva verifikovala prevedene objedinjene odgovore na dodatna pitanja iz Upitnika Evropske komisije, saopćeno je iz Biroa za odnose s javnošću entitetske predsjednice.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta