Regija     | 21.02.2019. 14:40 |

Slovenija: Lažna liječnica bez problema se upisala u registar i zaposlila

FENA Cvita Kusić

LJUBLJANA, 21. veljače (FENA) - Lažna liječnica, navodno po struci medicinska sestra, stažirala je u jednoj slovenskoj bolnici sve dok njezin mentor nije primijetio da nešto nije u redu s njezinim znanjem iz medicine, prenose u četvrtak slovenski mediji.

 S krivotvorenom diplomom medicinskog fakulteta u Mariboru, gdje je naknadno utvrđeno da kod njih nije niti studirala, zaposlila se kao pripravnica u bolnici u Izoli te se bez problema upisala u registar liječnika, a da nešto nije u redu najprije je utvrdio njezin mentor, primijetivši da ne napreduje kao drugi stažisti i da nema osnovna znanja koja se uče na studiju medicine.

 Vijest o lažnoj liječnici, koju je prva objavila televizijska postaja POP-TV, prenijeli su i ostali slovenski mediji, a potvrdili su je i u ustanovi koja ju je zaposlila te u liječničkoj komori.

 "Točno, primijetili smo velike nedostatke u njenom radu i obavijestili liječničku komoru, koja je provela sve potrebne postupke", kazala je za medije Mojca Tušek iz pravne službe opće bolnice u Izoli, potvrdivši da su joj dali otkaz čim se ispostavilo da je riječ o prijevari.

 Liječnička je komora o slučaju obaviještena 2017. godine, a sada navode da su odmah reagirali i započeli s obnovom postupka kojim se osumnjičena upisala u službeni liječnički registar, a o svemu obavijestili i policiju, objavila je Slovenska tiskovna agencija STA.

 Policija navodi da se o slučaju vodi predkazneni postupak koji je "u zaključnoj fazi". Za kazneno djelo krivotvorenja dokumenata predviđena je kazna do dvije godine zatvora, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Pokušavajući izbjeći privođenje skočio s prvog kata kuće i poginuo

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta