Svijet     | 25.02.2019. 08:15 |

Trump u Vijetnamu sa Kimom, Pence u Kolumbiji sa Guaidom

FENA Internet

WASHINGTON, 25. februara (FENA)  - Predsjednik Donald Trump i potpredsjednik Mike Pence bit će danas  u inostranstvu na jedan dan, što je neobičan raspored za dva glavna američka dužnosnika, izvještava AP.

U ponedjeljak Trump putuje na samit u Vijetnamu s Kim Jong Unom iz Sjeverne Koreje. Istog dana, Pence će biti u Kolumbiji na jednodnevnom samitu o vanrednoj situaciji u Venezueli.

Jednodnevno putovanje  američkog potpredsjednika uključivat će sastanak s  'Lima grupom', koju čine latinoameričke države  u kojima su uglavnom na vlasti konzervativci. Sudjelovat će venezuelanski opozicijski vođa Juan Guaido koji je ranije na Twitteru objavio da predlaže međunarodnoj zajednici da drži sve opcije otvorene kako bi se otjerao sa vlasti predsjednik Nicolas Maduro, nakon što  je upotrijebio vojsku da bi blokirao ulazak humanitarne pomoći u Venezuelu.

Dvojica lidera bili su izvan SAD-a u isto vrijeme prošle godine kada je Trump bio u Argentini na sastanku G20, a Pence je otputovao u Meksiko na inauguraciju predsjednika Andresa Manuela Lópeza Obradora, podsjeća AP.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Anketa - Afroamerikanci manje su pod uticajem Bidenove poruke da Trump prijeti demokratiji

Biden i Trump osigurali stranačke nominacije

Trump obećao da će osloboditi zatvorene zbog učešća u napadu na američki Kapitol 2021.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo