Kultura     | 25.02.2019. 10:49 |

Novi zanimljivi naslovi iz knjižare Knjiga.ba

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. februara (FENA) - Knjižara Knjiga.ba u februaru je pripremila mnogo novih, zanimljivih naslova iz svoje ponude. Ovaj put preporučuju:

Anamaria Alpeza - Djevojka plavih očiju

Roman Djevojka plavih očiju, donosi priču o mladiću koji dolazi iz zaostale seoske sredine i suočava se s izazovima grada. Glavni lik obraća se čitateljima nazivajući ih Šutljivi ili Šutljiva i priča im o svojim zgodama i nezgodama. 

Roman je napisan u JA formi, prvom licu. Jednostavan stil, tečan, ali i razgranat, obogaćen slikovitošću, poniranjem u dubinu duševnih proživljavanja, oštrim zapažanjen onih naizgled sitnih detalja, ali koji su dio jedne mozaične strukture koja plijeni i oduševljava. Rečenica je kao melodija gibljiva, razgranata detaljima koji vode čitatelja u svijet junaka koji su nam bliski, prepoznatljivi, koji nose u sebi nešto naše.

Draško Sikimić – Smotuljci

Draško Sikimić je knjigu Smotuljci smotao na sveden način i servirao nam nešto esencijalno, kompresovanoemotivno, bogato, a zabavno.
Njegov Sizif je, ove smotuljke, izgurao do vrha brega, na zadovoljstvo nas kao izdavača i na zadovoljstvo Vas kao čitaoca. Šta će biti kad se smotuljci razmotaju, videćemo posle prvog čitanja. Stoga Vam srdačno preporučujem Draškovu satiru i liriku, sa ubeđenjem da ćete ovu knjigu čitati i iščitavati. (Milomir Bata Cvetković)

Eleanor Hodgman Porter - Pollyanna

Pollyanna je sentimentalna priča o nevjerovatnoj junakinji, djevojčici koja je kroz igru, u kojoj uvijek treba tražiti pozitivnu stranu u svemu, uspješno preobrazila svoje antagoniste, vratila nadu onima koji su je izgubili, i općenito ispravila sve što je pogrešno u svijetu. Iznenadna i ogromna popularnost ove knjige dovela je do brojnih doštampavanja, te prodaje preko milion primjeraka. 

Za još više zanimljivih naslova može se posjetiti knjižara na adresi Knjiga.ba, saopćeno je iz te online knjižare.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Knjiga.ba - Novi naslovi u junu

Knjiga.ba predstavila tri nova naslova iz pera bh. pisaca

Knjiga.ba - U aprilu najtraženiji naslov knjiga 'PTSP spomenar', Dragana Bursaća

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu